Докосване до делата на будителите“.  Под този надслов учениците и и

...
Докосване до делата на будителите“.  Под този надслов учениците и и
Коментари Харесай

ОУ Св.св. Кирил и Методий- Варна с инициатива за Деня на народните будители

" Докосване до делата на будителите “.  Под този надпис учениците и и управлението на ОУ " Св.св. Кирил и Методий “ – Варна ще отбележат дните, отдадени на Деня на националните будители.

Инициативата беше открита на 17 октомври от шефа на учебното заведение Дарина Димитрова, която с неспокойствие показа опцията всеки възпитаник да се допре до делото на Паисий Хилендарски. Във фоайето на школото е основан достоверен ъгъл – писалище, където възпитаници и учители ще преписват " История славянобългарска “ в специфична за тази цел книга. Началото сложи госпожа Димитрова под звуците на църковни песнопения, което сътвори атмосфера и развълнува всички присъстващи. Преписът на " История славянобългарска “ е отдаден и на 300 години от рождението на Паисий, и 260 години от написването на творбата.

А на всички места по коридорите на учебното заведение са разлепени цитати от " Историята “ на Паисий, които припомнят на учениците кои сме и какви сме били като народ, обратно във времето и историята.

Будителските дни ще продължат и до самия празник 1 ноември с още доста действия, отдадени на велики българи и техните каузи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР